fbpx
anand-mehta-ayurveda-arts

Anand Mehta (BAMS) Ayurveda Arts

Anand Mehta (BAMS) is geboren en net als zijn vader dhr. Anil K. Mehta (GAMS/AP®) opgegroeid in een familie-lijn van Vaidya’s (Ayurvedische artsen). Anand heeft na na 5 jaar full-time studie, 6 dagen per week, gevolgd door 1 jaar stage in een ziekenhuis en op de polikliniek) zijn Universitaire graad (BAMS) in de Ayurveda (Bachelor of Ayurvedic Medicine and Surgery) behaald aan de Guru Ravidas Ayurved University/Dayanand Ayurvedic College te Jalandhar, India.

Zijn specialisaties omvatten Ziekte preventie & Ayurvedische voeding/lifestyle coaching (Ahara Vihara) en Ayurvedische psychologie (Satva Vijaya Chikitsa). Anand Mehta geeft lessen die gebaseerd zijn op de Ayurvedische principes die men terug kan vinden in de Charaka Samhita (Een van de meest gezaghebbende teksten m.b.t. Ayurveda).

Anand en zijn vader behoren tot één van de weinige Nederlands sprekende Universitair opgeleide Ayurvedische artsen die zowel met de Nederlandse alsook Indiase cultuur bekend zijn. Beide Ayurvedische artsen zijn voor een consult raad te plegen bij het Ayurvedische Gezondheidscentrum Nederland (AGN).