Portal

Studie Ayurveda en Voeding

Studie Ayurveda en Voeding

Inhoud cursus
In deze cursus wordt uitgebreid ingegaan op de Ayurvedische voedingsleer als ook gezondheidsproblemen die voortkomen uit verkeerde voeding. De lessen zullen worden gegeven door Ayurvedische artsen die uit eigen ervaring en door middel van case studies hun kennis zullen delen. De onderwerpen die behandeld worden in de cursus Ayurveda & Voeding:

  • Rasayana (verjongingsleer)
  • De smaak van het leven: zoet, zout, zuur, bitter, scherp en wrang
  • Het biologische vuur of Agni, vertering en opname van voedsel
  • Subtiele kwaliteiten: sattva, rajas en tamas in de voeding en hun werking op lichaam en geest
  • Kwaliteit: eten volgens de seizoenen en het ritme van de dag
  • Dieet voor pitta
  • Dieet voor vata
  • Dieet voor kapha
  • Weten wat we eten: voedsel alfabet of de kwaliteiten van ingrediënten
  • Problemen met de vertering en het harmoniseren hiervan
  • Voedsel als medicijn: individuele diëten bij migraine, allergie en andere gezondheidsproblemen
  • Het geven van verstandig voeding advise
  • Practicum om dieet te leren maken en/of voor te schrijven
  • Kwaliteit versus kwantiteit; de Westerse voedingsleer versus de Ayurvedische voedingsleer
  • Sleutels tot zelfkennis: constitutieleer – vata, pitta en kapha

Diplomering
Na afronding van de cursus (met voldoende resultaat) zal een getuigschrift worden afgegeven.

Cursus duur
De cursus bestaat uit 16 lessen verdeeld over 8 hele dagen (van 10.00 – 17.00 uur).

Wilt u meer weten klik dan hier voor de EISRA Studiegids en het aanmeldingsformulier.

EISRA | Ayurveda & Ayuryoga Opleidingen