fbpx

Ayurveda Opleidingen bij EISRA

Het wetenschappelijke instituut EISRA is actief in Nederland en België. EISRA heeft een convenant met de Gujarat Ayurveda Universiteit als ook met het Dayanand Ayurvedic College in India. Het oogmerk en doel van EISRA is om aandacht en erkenning voor de Ayurvedische geneeskunst te vragen, met name in Europa maar natuurlijk ook daarbuiten, en via onderzoek en kennisoverdracht de moderne (holistische, westerse) artsen en therapeuten te inspireren tot een studie en verdieping in de Ayurveda. Wij achten dit van belang, omdat de Ayurvedische geneeskunde ondanks de tand des tijds heeft bewezen de mensheid nog steeds van dienst te zijn, en dit ook d.m.v. haar wetmatigheden in de toekomst zal blijven doen. Ayurvedische kennis is multi-dimensionaal, werkt op alle bestaansniveau’s en heeft als doel de kwaliteit van leven te behouden als ook te verbeteren.

EISRA is aangesloten bij de FONG (Federatie van Opleidingen in de Natuurlijke Geneeswijzen) en heeft daar een A-status. Onze module MBK (Medische Basis Kennis) / Psbk (psychisch sociale basiskennis) is inmiddels erkend volgens de PLATO-Eindtermen (HBO-Niveau) en we staan hierdoor als eerste en enige Ayurvedische Opleidings-Instituut in Nederland geregistreerd bij het CPION (Zoek op aanbieders naar EISRA).

EISRA en Universiteit Gujrat ondertekening MoU

Het ondertekenen van het MoU door de registrar van de Gujarat Ayurved University en Dhr. Anil K. Mehta in India.

Overhandiging MoU Dr Mehta

Het overhandigen van de MoU aan Dhr. Anil K. Mehta door de registrar van de Universiteit. Op de achtergrond Mw. S. Chandra secretaris ISM&H (Ministerie van Volksgezondheid), Minister van Volksgezondheid, Gouverneur van Gujarat state and Dr. P.N.V. Kurup Vice-Chancellor Gujarat Ayurved University.

EISRA

European Institute of Scientific Research on Ayurveda

EISRA werkt samen met verschillende Ayurvedische gezondheidscentra in Europa. Vele studenten die afgestudeerd zijn voeren ook hun eigen praktijk. Tot nu toe zijn zo’n 1600 studenten afgestudeerd. EISRA adviseert bij de import van Ayurvedische middelen en maakt deze middelen beschikbaar voor (ex)studenten in Europa.

EISRA heeft een Memorandum of Understanding getekent met de Gujarat Ayurved University, Jamnagar, India, alsmede met het Dayanand Ayurvedic College te Punjab, India. Studenten van EISRA ronden hun studie af aan een van deze universiteiten in India, onder deskundige begeleiding van aldaar werkende specialisten.