fbpx

Stage (Internship)

Om de opleiding tot Ayurvedic technician (2 jaar) of de opleiding tot Ayurvedic Practitioner (4 jaar) te voltooien, moet stage worden gelopen bij het Prakash Deep Institute (PDI) in Goa, India. PDI Goa ligt vlakbij het Querim dorp dat tussen het prachtige Keri/Querim strand (5 minuten met de scooter), de riviermonding van de Tiracol rivier en de weelderige groene jungle in Noord-Goa ligt.

Voor de opleiding tot Ayurvedic technician moeten studenten 3 weken stagelopen en voor de opleiding tot Ayurvedic Practitioner moeten studenten 6 weken stagelopen (ofwel 6 weken in één keer of 2 keer 3 weken).

Periode / Data

28-10-2024 t/m 15-11-2024 3 weken voor 1e keer studenten *
18-11-2024 t/m 06-12-2024 3 weken voor 2e keer studenten *

03-02-2025 t/m 21-02-2025 3 weken voor 1e keer studenten *

10-03-2025 t/m 28-03-2025 3 weken voor 1e keer studenten *
31-03-2025 t/m 18-04-2025 3 weken voor 2e keer studenten *

De stagemogelijkheden zijn afhankelijk van het seizoen/ weer in Goa en de beschikbaarheid van kamers in de faciliteit. Van juni tot half oktober is het regenseizoen in Goa, wat het onpraktisch maakt om daar te verblijven voor stagedoeleinden.

* Een stageprogramma van 3 weken kost 1225 euro.
Een stageprogramma van 6 weken kost 2450 euro.

Verblijf

Kamers worden doorgaans gedeeld door twee studenten en dus zijn de kosten van de kamer inbegrepen in de stagekosten. Als een student geen kamer wil delen, kan hij/zij tegen meerprijs een eenpersoonskamer krijgen (175 euro voor 3 weken, 350 euro voor 6 weken).

Maaltijden bij PDI zijn niet inbegrepen in de stagekosten, deze kosten 175 euro voor 3 weken of 350 euro voor 6 weken (3 maaltijden per dag, vegetarisch ontbijt, lunch en diner).

Taxi

Studenten kunnen hun taxi’s vanaf de luchthaven zelf regelen of ze kunnen door EISRA worden geregeld. Goa heeft twee internationale luchthavens, namelijk de luchthaven Dabolim airport (GOI) in Dabolim, en de luchthaven Manohar international airport in Mopa (GOX). Hoewel studenten op beide luchthavens kunnen landen, ligt de luchthaven Manohar international airport in Mopa dichter bij PDI, Goa.

Een taxi van of naar Dabolim airport kost 55 euro als wij dat regelen.
Een taxi van of naar Manohar airport kost 35 euro als wij dat regelen.

Studenten kunnen de taxikosten ook delen als ze de taxi delen. Ze zouden natuurlijk op hetzelfde tijdstip op hetzelfde vliegveld moeten landen, dus het is een goed idee voor studenten om met elkaar te communiceren en te weten wanneer iemand naar Goa gaat voor stage.

Stage programma

Het stageprogramma zelf bestaat voornamelijk uit het oefenen van therapeutische technieken in een klinische setting en het ondergaan van bepaalde panchakarma-therapieën voor de ervaring (meestal virechana maar in sommige gevallen kunnen basti’s worden gedaan en zelfs vamana indien geïndiceerd). Dit wordt altijd gedaan nadat de student een consult heeft gehad door een Ayurvedische arts bij PDI. Er is ook een dagelijks therapeutisch yogaprogramma in de ochtenduren. Meestal gaat er twee uur (kan meer of minder zijn afhankelijk van wat er besproken moet worden) theorie vooraf aan de praktijkles.

Reisbenodigdheden

Neem ademende, lichtgewicht en comfortabele kleding mee in uw Goa-reisbenodigdheden, aangezien deze geschikt is voor tropische klimaten. De beste kleding zijn loszittende overhemden, katoenen tops, korte broeken en overgooiers. Vergeet bij uitstapjes naar het strand en andere wateractiviteiten niet zwemkleding mee te nemen. Neem essentiële zonbeschermingsmaterialen mee, waaronder zonnebrandcrème met een hoge SPF-waarde, zonnebrillen, hoeden of petten met een brede rand en een parasol voor extra schaduw, want de zon kan erg sterk zijn in Goa. Sandalen of slippers die gemakkelijk te dragen, comfortabel en geschikt voor het strand zijn, moeten bovenaan de Goa-reischecklist staan. Als je van plan bent om in het weekend te gaan wandelen of rotsachtig terrein te verkennen als er geen lessen zijn of als je geen behandelingen ondergaat, overweeg dan om een ​​paar ondersteunende schoenen mee te nemen.

Panchakarma kleding

Donkergekleurde kleding die na stage weggegooid mag worden. Draag geen wit, omdat de vlekken van de olie niet kunnen worden verwijderd. 4-5 “vette” outfits met een losse broek, een lange top en een sjaal. Je draagt ​​deze onderweg, en van en naar je Ayurveda-massage- en behandelingsafspraken tijdens je Panchakarma. 4-5 sets kleding waarvan je het niet erg vindt om olie op te krijgen, is genoeg om te dragen en elke 3-4 dagen de was te doen (emmer in je kamer wassen, of naar de wasservice sturen) en toch iets schoons hebben om aan te trekken. Extra shampoo: zelfs als je je haar 3x wast, kan het nog steeds vettig zijn na olie behandelingen. Een grote getande kam voor het ontwarren voor en na uw behandelingen. Katoenen oordopjes. Een brede katoenen hoofdband is optioneel, maar leuk op die Shirodhara-dagen. 2 paar losse, rekbare kleding voor het bijwonen van yogalessen (de nauwsluitende kleding die we buiten India dragen is waarschijnlijk niet respectvol in de Panchakarma / yoga āśram setting in India): Eén om te dragen, één om te wassen. 2-3 lounge-outfits om te dragen terwijl je in je kamer rondhangt.

Schone outfits om te dragen tijdens het reizen in Goa. Een beetje wasmiddel om zelf ondergoed te wassen (voor het geval dat). Sommige winkels voor dagelijkse behoeften hebben kleine pakjes voor eenmalig gebruik op voorraad.

Visum

Studenten zonder een OCI-kaart (Overseas Citizen of India) of een andere vorm van permanent visum moeten een visum aanvragen om India te bezoeken. Over het algemeen is dit een toeristenvisum dat studenten kunnen aanvragen via de link op de volgende website.