Portal

Docenten

EISRA Docenten

Dhr. Anil K. Mehta (GAMS, AP®)

Hoofd Docent (Ayurvedisch Arts) Dhr. Anil K.Mehta, Geboren op 17 juni 1954 in Jalandhar (provincie Punjab), India. Hij studeerde af in Ayurvedische geneeskunde en chirurgie in 1977 (GAMS) aan de vermaarde Maharshi Dayanand University in Rohtak, India. Hij heeft Ayurveda gepraktiseerd in Delhi, India tot 1980. In dat jaar kwam hij naar Nederland en begon een praktijk als consulterend Ayurvedische geneesheer, gespecialiseerd in Pancha Karma. Hij is auteur van verschillende Bestsellers met verschillende onderwerpen over Ayurveda en Pancha Karma, uitgegeven in zowel de Nederlandse als de Engelse taal. Hij is algemeen secretaris van de WAHO (World Ayurvedic Health Organization), welke organisatie seminars houdt en onderzoekwerk doet en inzichten uitwisselt met anderen over de ontwikkeling van Ayurveda.

Drs. Vivek Mohindra (BAMS)
Gastdocent EISRA. Geboren op 6 maart 1968 te Ludhiana Provincie Punjap te India. Hij studeerde af in Ayurvedische geneeskunde en chirurgie en ontving zijn postacademische graad in Ayurveda (BAMS) aan het Dayanand Ayurvedic College te Jalandhar, India. Op dit moment is hij Managing Director en Chief Consulting Doctor van Prakash Deep Institute of Ayurvedic Sciences. Gastdocent bij het European Institute of Scientific Research In Ayurveda (EISRA) en ICAU.

Mevr. Gerdie van Gerwen (AP®)
Gerdie is een afgestudeerde Ayurvedic Practitioner en Yoga leraar die bij EISRA therapeutische vorming en yoga onderwijst. Ze heeft voordien 25 jaar als operatie assistente gewerkt en is paramedisch opgeleid. Zij is een Ayurveda/yogatherapeut en begeleidt mensen individueel bij fysieke of mentale problemen, geeft stressmanagement en geeft begeleiding in persoonlijke ontwikkeling. Bij innerlijke processen, persoonlijke groei en mindset-veranderingen. (ayurvedische psychotherapie).

Mevr. Dora Kroon (AP®)
Dora is een Ayurvedic Practitioner die haar opleiding bij EISRA (2014-2018) met veel plezier heeft afgerond. Voordat haar interesse in de Ayurveda gewekt werd heeft zij een vooropleiding als verpleegkundige genoten en uiteindelijk de nodige ervaring in de reguliere zorg opgedaan. Dora is verder coördinator van de doula-opleiding en heeft als docent bij diverse kraamzorgopleidingen lesgegeven. Dora doceert het MBK/Psbk-gedeelte binnen de opleiding tot Ayurvedic Practitioner.

Drs. Latika Verma (BAMS)
Geboren op 13 februari 1978 te Jalandhar in India. Zij studeerde af in Ayurvedische geneeskunde en chirurgie (GAMS) aan het Dayanand Ayurvedic College te India. Dr Latika Verma werkt als een dokter aan het Prakash Deep Institute of Ayurvedic Sciences. Zij is mede stage begeleider voor de Ayurvedische studenten van EISRA en ICAU. In 2003 afgestudeerd in Ayurvedische geneeskunde en chirurgie aan het Dayanand Ayurvedic College, Jallandhar te India.

Dr. Dafina Tanase (PhD, AP®)
Docente leerlijn Therapeutische Vorming en leerlijn Onderzoek bij EISRA. Dafina kwam naar Nederland voor een promotietraject in de Biomedische Technologie aan de TU Delft die ze in 2003 heeft afgerond (PhD). Ruim 10 jaar heeft ze als wetenschappelijke onderzoeker gewerkt aan de ontwikkeling van medische microsensoren met AMC Amsterdam, Radboud MC Nijmegen en Erasmus MC Rotterdam. Ze heeft de opleiding Ayurveda in Nederland/India voltooid (2015) en praktiseert Ayurveda geneeskunde in haar praktijk in Delft. Van hieruit verzorgd ze ayurvedische consulten, behandelingen, advisering en begeleiding. Tevens is ze werkzaam in diverse commissies van de Ayurveda beroepsvereniging ANVAG in Nederland.

Mevr. Ewa Panas (AP®)
Ewa is een Ayurvedische Practitioner en de oprichter van ‘In balans met Ayurveda’. Zij is als student afgestudeerd bij EISRA en heeft verschillende trainingen gevolgd bij onder andere Vasant Lad en Deepak Chopra. Sinds 2009 kijkt Ewa naar de wereld via de Ayurvedische bril en helpt mensen Ayurveda in hun dagelijkse leven toe te passen. Naast haar eigen praktijk geeft zij behandelingen bij het Namaste Cafe in Den Haag en sinds kort bij AGN. Bij EISRA geeft Ewa lessen over therapeutische vorming.

Shamika Pathak (AP®)
Shamika Pathak is sinds 2013 werkzaam bij AGN/EISRA en is verantwoordelijk voor procesoptimalisatie en studentenadministratie binnen EISRA. Zij heeft de opleiding tot Ayurvedic Practitioner bij EISRA in Den Haag gevolgd, en heeft haar praktijkervaring opgedaan bij het Prakash Deep Instituut in Raiwala, India. Hiernaast is Shamika gekwalificeerd als doktersassistent. Naast haar interesse in de geneeskunde is zij als sitardocent werkzaam bij de Pathak Gharana Academy. Ze is geboren in een familie van hof muzikanten (Indiase klassieke muziek). Haar familielijn is middels vele generaties verbonden met het koningshuis van West-Bengalen, ze is de oudste dochter van Pt. Ashok Pathak, een welbefaamde sitar en surbahar speler uit India. Shamika representeert de 11e generatie van deze muzikale erfenis.


Samenwerking met India

  • Gujarat Ayurveda Universiteit te Jamnagar, India.
  • Dayanand Ayurvedic College te Punjab, India.
  • PDI: Prakash Deep Institute of Ayurvedic Sciences te Raiwala Dit resort is gesitueerd aan de voet van de Himalayas, 12 kilometer van Haridwar en 12 kilometer voor Rishikesh. PDI ligt in een van India’s beroemde nationale parken, namelijk het Rajaji National Park. Er is een auditorium waar wel 200 tot 250 mensen tegelijkertijd kunnen mediteren. Het herbergt een Pancha Karma kliniek, klaslokalen waar verschillende cursussen over Ayurveda worden gegeven. Vierdejaarsstudenten van EISRA bezoeken dit resort voor praktijktraining. Er zijn faciliteiten beschikbaar om in het resort te verblijven met speciale achtergrond voor de verschillende constituties met Europese maatstaven.

EISRA | Ayurveda & Ayuryoga Opleidingen