Portal

Docenten

 

EISRA Docenten

Dhr. Anil K. Mehta (GAMS, AP®)

Hoofd Docent (Ayurvedisch Arts) Dhr. Anil K.Mehta, Geboren op 17 juni 1954 in Jalandhar (provincie Punjab), India. Hij studeerde af in Ayurvedische geneeskunde en chirurgie in 1977 (GAMS) aan de vermaarde Maharshi Dayanand University in Rohtak, India. Hij heeft Ayurveda gepraktiseerd in Delhi, India tot 1980. In dat jaar kwam hij naar Nederland en begon een praktijk als consulterend Ayurvedische geneesheer, gespecialiseerd in Pancha Karma. Hij is auteur van verschillende Bestsellers met verschillende onderwerpen over Ayurveda en Pancha Karma, uitgegeven in zowel de Nederlandse als de Engelse taal. Hij is algemeen secretaris van de WAHO (World Ayurvedic Health Organization), welke organisatie seminars houdt en onderzoekwerk doet en inzichten uitwisselt met anderen over de ontwikkeling van Ayurveda.

Drs. Vivek Mohindra (BAMS)
Gastdocent EISRA. Geboren op 6 maart 1968 te Ludhiana Provincie Punjap te India. Hij studeerde af in Ayurvedische geneeskunde en chirurgie en ontving zijn postacademische graad in Ayurveda (BAMS) aan het Dayanand Ayurvedic College te Jalandhar, India. Op dit moment is hij Managing Director en Chief Consulting Doctor van Prakash Deep Institute of Ayurvedic Sciences. Gastdocent bij het European Institute of Scientific Research In Ayurveda (EISRA) en ICAU.

Drs. Ruth Muller
Sinds 2015 docent Medische & Psychosociale basiskennis bij EISRA. Studie Geneeskunde afgerond in Groningen (2004). Als basisarts ervaring opgedaan binnen de cardiologie, interne geneeskunde, ouderengeneeskunde en sociale geneeskunde. Tot voor kort werkzaam als jeugdarts bij de jeugdgezondheidszorg. Tijdens haar studie heeft zij zich verdiept in tropengeneeskunde en hersenonderzoek, om na haar afstuderen werkervaring op te doen in de cardiologie, interne geneeskunde en ouderengeneeskunde. Als jeugdarts werd de focus van mijn werkzaamheden verlegd van ziekte naar het bewaken van een gezonde menselijke ontwikkeling, zo nodig met het ondersteunen van de eigen kracht in het behouden of hervinden van balans. Wat mij aanspreekt in het lesgeven in ‘reguliere’ kennis binnen een ‘complementaire’ zorgsetting is het stimuleren tot nadenken en het ontwikkelen van een brede visie op gezondheid en ziekte, bij zowel studenten als mijzelf.

Drs. Latika Verma (BAMS)
Geboren op 13 februari 1978 te Jalandhar in India. Zij studeerde af in Ayurvedische geneeskunde en chirurgie (GAMS) aan het Dayanand Ayurvedic College te India. Dr Latika Verma werkt als een dokter aan het Prakash Deep Institute of Ayurvedic Sciences. Zij is mede stage begeleider voor de Ayurvedische studenten van EISRA en ICAU. In 2003 afgestudeerd in Ayurvedische geneeskunde en chirurgie aan het Dayanand Ayurvedic College, Jallandhar te India.

Mevr. Carla van Dijk (AP®)
Carla van Dijk geboren 2 mei 1950 te Rotterdam is gediplomeerd Ayurvedisch massagetherapeut, practitioner en supervisor/ coach. Zij heeft sinds 2000 haar Ayurveda praktijk in Vlaardingen alwaar zij de Ayurvedische geneeskunde praktiseert. Sinds 1982 is zij als supervisor /coach werkzaam. Zij verzorgt trainingen in Ayurvedische anamnese en massagetechnieken en geeft sinds 2012 les op EISRA als docent Therapeutische vorming . Haar opleidingen voor de Ayurveda heeft zij in Nederland en in India gevolgd. Specialisaties: Pancha Karma, supervisie en coaching.
Zij behaalde haar Pedagogische Didactische bevoegdheid bij de Hoge school van Arnhem. Sinds 2014 is zij bij EISRA werkzaam als opleidingscoördinator en in het kader van de accreditatie is zij verantwoordelijk voor de kwaliteitsbewaking bij EISRA.

Dr. Dafina Tanase (PhD, AP®)
Docente leerlijn Therapeutische Vorming en leerlijn Onderzoek bij EISRA. Dafina kwam naar Nederland voor een promotietraject in de Biomedische Technologie aan de TU Delft die ze in 2003 heeft afgerond (PhD). Ruim 10 jaar heeft ze als wetenschappelijke onderzoeker gewerkt aan de ontwikkeling van medische microsensoren met AMC Amsterdam, Radboud MC Nijmegen en Erasmus MC Rotterdam. Ze heeft de opleiding Ayurveda in Nederland/India voltooid (2015) en praktiseert Ayurveda geneeskunde in haar praktijk in Delft. Van hieruit verzorgd ze ayurvedische consulten, behandelingen, advisering en begeleiding. Tevens is ze werkzaam in diverse commissies van de Ayurveda beroepsvereniging ANVAG in Nederland.

Dr. Fleur Kortekaas
Fleur Kortekaas (Minneapolis, 1968) is natuurgeneeskundige en klinisch epidemioloog. Zij is gespecialiseerd in het vakgebied voeding, integratieve geneeswijzen en gezondheid. Zij vervulde gedurende meer dan vijftien jaar diverse functies in de voedingsindustrie waarin de informatievoorziening over wetenschappelijke ontwikkelingen binnen het gebied van voeding en gezondheid centraal stond. Zij is gevestigd als zelfstandige en levert wetenschappelijke informatiediensten binnen haar vakgebied aan het bedrijfsleven en aan zorgprofessionals. Fleur studeerde Evidence Based Practice aan de afdeling Klinische epidemiologie, Biostatistiek en Bioinformatica aan de Universiteit van Amsterdam. Daarvoor studeerde zij voeding en gezondheid aan de Open Universiteit en natuurgeneeskunde, fytotherapie (kruidengeneeskunde), Traditioneel Chinese Geneeskunde (TCM) en homeopathie aan Academie voor Natuurgeneeskunde, Hilversum.

Uta Bisseswar
Uta Bisseswar began practising meditation and yoga as a teenager. Growing up right across the Himalayan Institute in Ahrensburg near Hamburg she easily came in contact with teachers like Swami Rama and Pt. Usharbudh Arya (Swami Veda Bharati). After graduating from gymnasium Uta volunteered for 15 months in a refugee camp in Texas. From 1992 till 1994 she joined the TTP (Teacher Training Programme) at the Himalayan Institute in Ahrensburg. Subsequently she taught Hatha Yoga at various schools of the Tradition in Hamburg and Berlin. Uta has a Master degree in political science from the University of Hamburg and worked as a policy officer for the Federal Governments Ministry of Social Affairs in Berlin. Her main engagement was the improvement of education for immigrant children. From 2005 till 2007 Uta followed the Gurukulam program at SRSG in India under the guidance of Swami Veda Bharati. Currently she lives with her husband and their children in The Hague. They run a yoga studio together. Furthermore Uta is a staff teacher of the Himalayan TTP in the Netherlands and a senior teacher within the Himalayan Yoga and Meditation Network Society (HYMNS).

Shamika Pathak (AP®)
Shamika Pathak is sinds 2013 werkzaam bij AGN/EISRA en is verantwoordelijk voor procesoptimalisatie en studentenadministratie binnen EISRA. Zij heeft de opleiding tot Ayurvedic Practitioner bij EISRA in Den Haag gevolgd, en heeft haar praktijkervaring opgedaan bij het Prakash Deep Instituut in Raiwala, India. Hiernaast is Shamika gekwalificeerd als doktersassistent. Naast haar interesse in de geneeskunde is zij als sitardocent werkzaam bij de Pathak Gharana Academy. Ze is geboren in een familie van hof muzikanten (Indiase klassieke muziek). Haar familielijn is middels vele generaties verbonden met het koningshuis van West-Bengalen, ze is de oudste dochter van Pt. Ashok Pathak, een welbefaamde sitar en surbahar speler uit India. Shamika representeert de 11e generatie van deze muzikale erfenis.

Samenwerking met India

  • Gujarat Ayurveda Universiteit te Jamnagar, India.
  • Dayanand Ayurvedic College te Punjab, India.
  • PDI: Prakash Deep Institute of Ayurvedic Sciences te Raiwala Dit resort is gesitueerd aan de voet van de Himalayas, 12 kilometer van Haridwar en 12 kilometer voor Rishikesh. PDI ligt in een van India’s beroemde nationale parken, namelijk het Rajaji National Park. Er is een auditorium waar wel 200 tot 250 mensen tegelijkertijd kunnen mediteren. Het herbergt een Pancha Karma kliniek, klaslokalen waar verschillende cursussen over Ayurveda worden gegeven. Vierdejaarsstudenten van EISRA bezoeken dit resort voor praktijktraining. Er zijn faciliteiten beschikbaar om in het resort te verblijven met speciale achtergrond voor de verschillende constituties met Europese maatstaven.