Portal

Docenten

 

EISRA Docenten

Dhr. Anil K. Mehta (GAMS, AP®)

Hoofd Docent (Ayurvedisch Arts) Dhr. Anil K.Mehta, Geboren op 17 juni 1954 in Jalandhar (provincie Punjab), India. Hij studeerde af in Ayurvedische geneeskunde en chirurgie in 1977 (GAMS) aan de vermaarde Maharshi Dayanand University in Rohtak, India. Hij heeft Ayurveda gepraktiseerd in Delhi, India tot 1980. In dat jaar kwam hij naar Nederland en begon een praktijk als consulterend Ayurvedische geneesheer, gespecialiseerd in Pancha Karma. Hij is auteur van verschillende Bestsellers met verschillende onderwerpen over Ayurveda en Pancha Karma, uitgegeven in zowel de Nederlandse als de Engelse taal. Hij is algemeen secretaris van de WAHO (World Ayurvedic Health Organization), welke organisatie seminars houdt en onderzoekwerk doet en inzichten uitwisselt met anderen over de ontwikkeling van Ayurveda.

Drs. Ish Sharma (BAMS, Phd.)
Gastdocent EISRA. Geboren op 21 december 1970 te Jodhpur, Provincie Rajasthan te India. Hij studeerde Ayurvedische geneeskunde en chirurgie in 1996 (BAMS) bij het SD Ayurveda College & Hospital in Chandigarh, ontving in 2002 zijn master graad (MD) van het National Institute of Ayurveda te Jaipur en behaalde zijn postacademische graad (Phd) in de Ayurveda aan de Rajasthan Ayurveda University te Jodhpur (2008). Dr. Ish is een Professor aan het Departement van Roga Nidana in het Punjab Ayurveda Medical College & Hospital, Shri Ganganagar. India en een gasthoogleraar van het College aan de EISRA in Nederland. Hij werkte als wetenschappelijk onderzoeker bij het Ministerie van Gezondheid van India en de Raad voor Medisch Onderzoek naar de werking van Ayurvedische medicatie in New Delhi en gaat dit jaar zijn eigen kliniek starten in Jaipur India.

Drs. Vivek Mohindra (BAMS)
Gastdocent EISRA. Geboren op 6 maart 1968 te Ludhiana Provincie Punjap te India. Hij studeerde af in Ayurvedische geneeskunde en chirurgie en ontving zijn postacademische graad in Ayurveda (BAMS) aan het Dayanand Ayurvedic College te Jalandhar, India. Op dit moment is hij Managing Director en Chief Consulting Doctor van Prakash Deep Institute of Ayurvedic Sciences. Gastdocent bij het European Institute of Scientific Research In Ayurveda (EISRA) en ICAU.

Drs. Ruth Muller
Sinds 2015 docent Medische & Psychosociale basiskennis bij EISRA. Studie Geneeskunde afgerond in Groningen (2004). Als basisarts ervaring opgedaan binnen de cardiologie, interne geneeskunde, ouderengeneeskunde en sociale geneeskunde. Tot voor kort werkzaam als jeugdarts bij de jeugdgezondheidszorg. Tijdens haar studie heeft zij zich verdiept in tropengeneeskunde en hersenonderzoek, om na haar afstuderen werkervaring op te doen in de cardiologie, interne geneeskunde en ouderengeneeskunde. Als jeugdarts werd de focus van mijn werkzaamheden verlegd van ziekte naar het bewaken van een gezonde menselijke ontwikkeling, zo nodig met het ondersteunen van de eigen kracht in het behouden of hervinden van balans. Wat mij aanspreekt in het lesgeven in ‘reguliere’ kennis binnen een ‘complementaire’ zorgsetting is het stimuleren tot nadenken en het ontwikkelen van een brede visie op gezondheid en ziekte, bij zowel studenten als mijzelf.

Drs. Latika Verma (BAMS)
Geboren op 13 februari 1978 te Jalandhar in India. Zij studeerde af in Ayurvedische geneeskunde en chirurgie (GAMS) aan het Dayanand Ayurvedic College te India. Dr Latika Verma werkt als een dokter aan het Prakash Deep Institute of Ayurvedic Sciences. Zij is mede stage begeleider voor de Ayurvedische studenten van EISRA en ICAU. In 2003 afgestudeerd in Ayurvedische geneeskunde en chirurgie aan het Dayanand Ayurvedic College, Jallandhar te India.

Mevr. Carla van Dijk (AP®)
Carla van Dijk is gediplomeerd Ayurvedisch massagetherapeut, practitioner en supervisor/ coach en docent aan de Ayurveda opleiding EISRA te Den Haag. Zij heeft ruim 15 jaar haar Ayurveda praktijk in Vlaardingen alwaar zij deze Ayurvedische geneeskunde praktiseert. Sinds 1982 is zij als supervisor/coach werkzaam en sinds 2012 als docent bij de Ayurveda opleiding EISRA. Haar opleidingen voor de Ayurveda heeft zij in Nederland en in India gevolgd.

Samenwerking met India

  • Gujarat Ayurveda Universiteit te Jamnagar, India.
  • Dayanand Ayurvedic College te Punjab, India.
  • PDI: Prakash Deep Institute of Ayurvedic Sciences te Raiwala Dit resort is gesitueerd aan de voet van de Himalayas, 12 kilometer van Haridwar en 12 kilometer voor Rishikesh. PDI ligt in een van India’s beroemde nationale parken, namelijk het Rajaji National Park. Er is een auditorium waar wel 200 tot 250 mensen tegelijkertijd kunnen mediteren. Het herbergt een Pancha Karma kliniek, klaslokalen waar verschillende cursussen over Ayurveda worden gegeven. Vierdejaarsstudenten van EISRA bezoeken dit resort voor praktijktraining. Er zijn faciliteiten beschikbaar om in het resort te verblijven met speciale achtergrond voor de verschillende constituties met Europese maatstaven.

EISRA | Ayurveda & Ayuryoga Opleidingen