fbpx

EISRA Docenten

EISRA-Leraar-Dr-Anil-K-Mehta

Dhr. Anil K. Mehta (GAMS, AP®)


Hoofd Docent (Ayurvedisch Arts) Dhr. Anil K.Mehta, Geboren op 17 juni 1954 in Jalandhar (provincie Punjab), India. Hij studeerde af in Ayurvedische geneeskunde en chirurgie in 1977 (GAMS) aan de vermaarde Maharshi Dayanand University in Rohtak, India. Hij heeft Ayurveda gepraktiseerd in Delhi, India tot 1980. In dat jaar kwam hij naar Nederland en begon een praktijk als consulterend Ayurvedische geneesheer, gespecialiseerd in Pancha Karma. Hij is auteur van verschillende Bestsellers met verschillende onderwerpen over Ayurveda en Pancha Karma, uitgegeven in zowel de Nederlandse als de Engelse taal. Hij is algemeen secretaris van de WAHO (World Ayurvedic Health Organization), welke organisatie seminars houdt en onderzoekwerk doet en inzichten uitwisselt met anderen over de ontwikkeling van Ayurveda.

EISRA-Leraar-Dr-Anand-Mehta

Anand Mehta (BAMS)

Anand Mehta (BAMS) is geboren en opgegroeid in een familie-lijn van Vaidya’s (Ayurvedische artsen) en is de zoon van dhr. Anil K. Mehta (GAMS/AP®). Anand heeft in India aan de Guru Ravidas Ayurved University/Dayanand Ayurvedic College te Jalandhar (na 5 jaar full-time studie, 6 dagen per week, gevolgd door 1 jaar stage in een ziekenhuis en op de polikliniek) een universitaire graad BAMS (Bachelor of Ayurvedic Medicine and Surgery) behaald. Hij geeft net als zijn vader als één van de weinige Universitair opgeleide Ayurvedische artsen consulten voor het Ayurvedische Gezondheidscentrum Nederland (AGN). Hij is zelf gespecialiseerd in Ayurvedische voeding/lifestyle coaching (Ahara Vihara) en Ayurvedische psychologie (Satva Vijaya Chikitsa). Zijn lessen zijn gebaseerd op de Ayurvedische principes gevonden in de Charaka Samhita (De meest gezaghebbende tekst van Ayurveda).

EISRA-Leraar-Dr-Anil-K-Mehta

Drs. Vivek Mohindra (BAMS)

Gastdocent EISRA. Geboren op 6 maart 1968 te Ludhiana Provincie Punjab te India. Hij studeerde af in Ayurvedische geneeskunde en chirurgie en ontving zijn universitaire graad in Ayurveda (BAMS) aan het Dayanand Ayurvedic College te Jalandhar, India. Op dit moment is hij Managing Director en Chief Consulting Doctor van Prakash Deep Institute of Ayurvedic Sciences. Gastdocent bij het European Institute of Scientific Research In Ayurveda (EISRA) en ICAU.

EISRA-Leraar-Dr-Anil-K-Mehta

Mevr. Gerdie van Gerwen (AP®)

Gerdie is een afgestudeerde Ayurvedic Practitioner en Yoga leraar die bij EISRA therapeutische vorming en yoga onderwijst. Ze heeft voordien 25 jaar als operatie assistente gewerkt en is paramedisch opgeleid. Zij is een Ayurveda/yogatherapeut en begeleidt mensen individueel bij fysieke of mentale problemen, geeft stressmanagement en geeft begeleiding in persoonlijke ontwikkeling. Bij innerlijke processen, persoonlijke groei en mindset-veranderingen. (ayurvedische psychotherapie).

docent-eisra-Ellen-van-der-Helm

Mevr. Ellen van der Helm

Ellen is een ervaren docent MBK (Medische Basiskennis) en was van jongs af aan al geboeid door de bouw en werking van het menselijk lichaam. Het wonder van het lichaam, hoe alles (bijna) elke keer maar weer perfect werkt en zo mooi op elkaar afgestemd is. Dat was één van de redenen om de opleiding Fysiotherapie te gaan volgen. De holistische kijk op het lichaam miste zij echter. Vandaar dat ze zich verder heeft geschoold in magnetiseren, neohypnotherpie en andere holistische zienswijze. In de lessen combineert zij de theoretische lesstof op een dynamische wijze met het holistische denken en ervaren. Ellen doceert het MBK/Psbk-gedeelte binnen de opleiding tot Ayurvedic Practitioner.

docent-eisra-stage-dr-latika-verma

Drs. Latika Verma (BAMS)

Geboren op 13 februari 1978 te Jalandhar in India. Zij studeerde af in Ayurvedische geneeskunde en chirurgie (BAMS) aan het Dayanand Ayurvedic College te India. Dr Latika Verma werkt als een dokter aan het Prakash Deep Institute of Ayurvedic Sciences. Zij is mede stage begeleider voor de Ayurvedische studenten van EISRA en ICAU. In 2003 afgestudeerd in Ayurvedische geneeskunde en chirurgie aan het Dayanand Ayurvedic College, Jallandhar te India.

docent-eisra-dr-dafina-tanase

Dr. Dafina Tanase (PhD, AP®)

Docente leerlijn Therapeutische Vorming en leerlijn Onderzoek bij EISRA. Dafina kwam naar Nederland voor een promotietraject in de Biomedische Technologie aan de TU Delft die ze in 2003 heeft afgerond (PhD). Ruim 10 jaar heeft ze als wetenschappelijke onderzoeker gewerkt aan de ontwikkeling van medische microsensoren met AMC Amsterdam, Radboud MC Nijmegen en Erasmus MC Rotterdam. Ze heeft de opleiding Ayurveda in Nederland/India voltooid (2015) en praktiseert Ayurveda geneeskunde in haar praktijk in Delft. Van hieruit verzorgd ze ayurvedische consulten, behandelingen, advisering en begeleiding. Tevens is ze werkzaam in diverse commissies van de Ayurveda beroepsvereniging ANVAG in Nederland.

ewa-parnas-docent-eisra

Mevr. Ewa Panas (AP®)

Ewa is een Ayurvedische Practitioner en de oprichter van ‘In balans met Ayurveda’. Zij is als student afgestudeerd bij EISRA en heeft verschillende trainingen gevolgd bij onder andere Vasant Lad en Deepak Chopra. Sinds 2009 kijkt Ewa naar de wereld via de Ayurvedische bril en helpt mensen Ayurveda in hun dagelijkse leven toe te passen. Naast haar eigen praktijk geeft zij behandelingen bij het Namaste Cafe in Den Haag en sinds kort bij AGN. Bij EISRA geeft Ewa lessen over therapeutische vorming.

Samenwerking met India

  • Gujarat Ayurveda Universiteit te Jamnagar, India.
  • Dayanand Ayurvedic College te Punjab, India.
  • PDI: Prakash Deep Institute of Ayurvedic Sciences te Raiwala Dit resort is gesitueerd aan de voet van de Himalayas, 12 kilometer van Haridwar en 12 kilometer voor Rishikesh. PDI ligt in een van India’s beroemde nationale parken, namelijk het Rajaji National Park. Er is een auditorium waar wel 200 tot 250 mensen tegelijkertijd kunnen mediteren. Het herbergt een Pancha Karma kliniek, klaslokalen waar verschillende cursussen over Ayurveda worden gegeven. Vierdejaarsstudenten van EISRA bezoeken dit resort voor praktijktraining. Er zijn faciliteiten beschikbaar om in het resort te verblijven met speciale achtergrond voor de verschillende constituties met Europese maatstaven.